A kurkuma, piperin és E-vitamin kombináció: Az ősi hagyomány és a modern tudomány találkozása

A kurkuma, piperin és E-vitamin kombináció: Az ősi hagyomány és a modern tudomány találkozása

A kurkuma, melyet gyakran az "arany fűszernek" is neveznek, évezredek óta használatos az ázsiai orvoslásban. Ezen gyógynövény aktív összetevője a kurkumin, amely a legújabb tudományos kutatások szerint gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik (1). A kurkumin elősegítheti az agyban a neurotrof faktorok növekedését, amelyek szerepet játszanak az idegsejtek élettartamának és működésének javításában (2).

A piperin, a feketebors egyik alkotóeleme, elsődleges szerepe a kurkumin felszívódásának növelése a belekben, amely nélkül a kurkumin nagy része a szervezetünk számára hozzáférhetetlen maradna (3). Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a piperin akár 20-szorosára is növelheti a kurkumin biohasznosulását (4).

Az E-vitamin, mint erős antioxidáns, védi a sejteket az oxidatív stressztől és a káros szabad gyökök támadásaitól. Emellett kulcsszerepet játszik az immunrendszer működésének támogatásában, különösen az idősebb korosztályban (5).

Ezen három összetevő kombinációja egyedülálló módon ötvözi a természetes növényi kivonatok és a vitaminok erejét. Miközben a kurkuma és piperin kombinációja javítja a kurkumin biohasznosulását, az E-vitamin tovább erősíti a sejtek védelmét és támogatja az immunrendszert. Ennek a háromszögnek az összhatása ígéretes megoldást kínál a gyulladás, az oxidatív stressz és az általános egészségi állapot javítására.

Összefoglalva, a kurkuma, piperin és E-vitamin kombinációja a természet erejét és a tudományos kutatások legfrissebb eredményeit egyesíti egyetlen, hatékony formulában, így kínálva a modern ember számára egy kiváló egészségügyi támogatást a mindennapok kihívásai ellen.

Források:

  1. Aggarwal, B.B., Sundaram, C., Malani, N., & Ichikawa, H. (2007). Curcumin: the Indian solid gold. Adv Exp Med Biol, 595, 1-75.

  2. Liu, D., & Wang, Z. (2019). The effects of curcumin on the brain-derived neurotrophic factor expression through the TLR4 signaling pathway in lipopolysaccharide-stimulated brain microvascular endothelial cells. J Neuroinflammation, 16(1), 213.

  3. Shoba, G., Joy, D., Joseph, T., Majeed, M., Rajendran, R., & Srinivas, P. S. (1998). Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Medica, 64(04), 353-356.

  4. Singh, J., & Dubey, R.K. (2015). Enhanced bioavailability of curcumin in the presence of piperine: a review. J Pharm Pharmacol, 3(6), 435-448.

  5. Rizvi, S., Raza, S.T., Ahmed, F., Ahmad, A., Abbas, S., & Mahdi, F. (2014). The role of vitamin E in human health and some diseases. Sultan Qaboos Univ Med J, 14(2), e157-e165.

Regresar al blog

Deja un comentario

Ten en cuenta que los comentarios deben aprobarse antes de que se publiquen.