vSherpa L-Lizin

Ennek a terméknek a segítségével kapszulánként 500 mg hasznos L-Lizin aminosavhoz jutsz.

Az L-lizin nem csak egy egyszerű aminosav. Ez a különleges molekula kulcsszerepet játszik a testünkben és az egészségünkben. Gondoltad volna, hogy az L-lizin a kollagénképződés egyik legfontosabb alkotóeleme, amely a ragyogó bőrtől az erős csontokig számos fizikai előnyt nyújt? És nem csak a fizikai egészségre gyakorol pozitív hatást. Kutatások szerint segíthet a szorongás enyhítésében, mivel képes egyensúlyban tartani a szerotonin szinteket az agyban. Emellett az L-lizin az immunrendszer támogatója is, különösen azoknál, akik a vírusos fertőzésekkel, mint az ajakherpesz, kívánnak megküzdeni. Ha igazán gondoskodni szeretnél magadról, és ki szeretnéd hozni a legtöbbet a természet adta előnyökből, az L-lizin az, amire szükséged lehet.

Mindez napi 1 db kapszulában!

Az L-lizin: Esszenciális aminosav az egészségért

Az L-lizin, egy alapvető aminosav, amely kiemelkedő szerepet játszik a fehérjeszintézisben és több egészségügyi előnyével is rendelkezik. Az esszenciális aminosavak közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes előállítani, így táplálékunkból vagy kiegészítőkből kell hozzájutnunk. Azt is kimutatták, hogy az L-lizin hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, a sejtek regenerálódásához és még sok máshoz. Nézzünk bele a tudományos irodalom érdekes eredményeibe az L-lizinről!

Az L-lizin és az immunrendszer kapcsolata sok kutató figyelmét felkeltette. Egyik leginkább ismert tulajdonsága az, hogy képes gátolni a herpes simplex vírus (HSV) aktivitását. Egy 1987-es tanulmány megállapította, hogy az L-lizin rendszeres kiegészítőként való bevitelével az HSV-relációs tünetek gyakorisága és intenzitása csökkenthető. Emellett megállapították, hogy az L-lizin hatékonyabb lehet, ha korai szakaszban kezdik el szedni a kiegészítést, mielőtt a herpesz tünetei megjelennek. E kutatás szerint tehát azok, akik rendszeresen fogyasztottak L-lizin kiegészítőt, kevesebb HSV-relációs tünetet tapasztaltak, és ezek a tünetek is enyhébbek voltak (1).

További kutatások azt is sugallják, hogy az L-lizin képes csökkenteni a szorongást. Egy tanulmányban, melyet sziriai menekültek körében végeztek, megállapították, hogy az L-lizin és L-arginin kombinációja csökkentette a szorongásos tüneteket és a kortizol (stresszhormon) szintet a résztvevőkben (2).

Az L-lizin szerepét a kardiovaszkuláris egészség javításában is vizsgálták. Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy az L-lizin hozzájárul az érelmeszesedés (atherosclerosis) kockázatának csökkentéséhez azzal, hogy gátolja az érfalra rakódó zsírrétegek kialakulását (3).

Az L-lizin szerepe az egészséges csontok fenntartásában is jelentős lehet. Egyes kutatások azt mutatják, hogy az L-lizin elősegíti a kalcium felszívódását a belekben és megakadályozza annak kiválasztását a vesén keresztül. Ez azt jelenti, hogy az L-lizin hozzájárulhat a csontsűrűség növeléséhez és a csontritkulás kockázatának csökkentéséhez (4).

(Források megjelölése, hivatkozások az oldal alján.)

Kiknek és miért ajánljuk a vSherpa L-Lizin étrend-kiegészítő terméket?

Kiknek segít leginkább ez a termék?

Herpeszben szenvedőknek: Az L-lizin segíthet csökkenteni a herpesz simplex vírus okozta kiütések gyakoriságát és súlyosságát. Ezenkívül elősegítheti a gyorsabb gyógyulást a kitörések esetén.

Vegetáriánusoknak és vegánoknak: Mivel az állati forrású élelmiszerek a leggazdagabb L-lizin források, a növényi alapú étrendet követőknek érdemes odafigyelniük az elegendő mennyiségű L-lizin bevitelre.

Sportolóknak és testépítőknek: Az L-lizin elősegítheti a fehérje szintézist, amely kulcsfontosságú az izomépítés és regeneráció szempontjából.

Sebgyógyulásra váróknak: Mint az egyik kulcsfontosságú aminosav a kollagén képződésében, az L-lizin támogathatja a sebgyógyulási folyamatot és elősegítheti a bőr regenerációját.

Csonttörést szenvedetteknek: Az L-lizin hozzájárulhat a csontsűrűség növeléséhez és elősegítheti a csontok gyógyulását a kollagén képződés révén.

Stresszel küzdőknek: Egyes tanulmányok szerint az L-lizin segíthet csökkenteni a szorongás szintjét és növelheti a stressz ellenálló képességet.

Idősebb embereknek: Az életkor előrehaladtával a kollagén termelés csökken. Az L-lizin fogyasztása hozzájárulhat a kollagén szintézis támogatásához, ami segíthet megőrizni a bőr rugalmasságát és az ízületek egészségét.

Vegyes étrendet követőknek hiányos tápanyagbevitel esetén: Azok, akik nem követnek különleges étrendet, de nem fogyasztanak elegendő mennyiségű húst vagy tejterméket, esetlegesen alacsony L-lizin szintekkel rendelkeznek. Számukra a kiegészítők javíthatják a táplálkozási egyensúlyt.

Gyenge immunrendszerű egyéneknek: Az L-lizin erősítheti az immunrendszert és elősegítheti az antitestek termelődését, így a gyakran betegséggel küzdő egyének számára segítséget nyújthat.

Növekedési késéssel küzdő gyerekeknek: Az L-lizin fontos szerepet játszik a növekedésben, és a hiánya gátolhatja a normális növekedési folyamatokat.

Bőrproblémákkal küzdőknek: Az L-lizin elősegítheti a bőr egészségét, különösen azok számára, akik aknéval vagy egyéb bőrproblémákkal küzdenek, mivel támogatja a kollagén termelődését és a bőr regenerálódását.

Vérplazma kalciumszintjének szabályozására: Az L-lizin segíthet a kalcium felszívódásában és megakadályozhatja annak veszteségét a vizeletben, ezért azok számára is előnyös lehet, akiknek problémáik vannak a kalcium homeosztázissal.

Hajhullással küzdőknek: Bár közvetlen összefüggés nem igazolt, néhányan úgy vélik, hogy az L-lizin segíthet a hajhullás megelőzésében és a haj egészségének fenntartásában, mivel támogatja a kollagén képződését, ami a haj szerkezetének egyik alapeleme.

Miben segít ez a termék?

Támogatja az immunrendszert: Az L-lizin elősegítheti az antitestek termelődését, amelyek a test védelmi vonalai a kórokozók ellen. Ezen kívül segíthet a kalcium felszívódásában, ami tovább erősíti az immunválaszt.

Segít a kollagén képződésben: Az L-lizin fontos szerepet játszik a kollagén termelésben, ami az ízületek, inak, bőr és csontok fő fehérjéje. Ezáltal elősegítheti az egészséges bőrt, csontokat és ízületeket.

Herpesz kezelése és megelőzése: Az L-lizin kiegészítők bebizonyították, hogy hatásosak az ajakherpesz tüneteinek csökkentésében, valamint a kiújulások gyakoriságának csökkentésében.

Kalcium felszívódása: Az L-lizin segíti a kalcium felszívódását a belekből, így csökkenti a kalcium veszteséget a vizeleten keresztül, ami fontos a csontegészség megőrzésében.

Haj és bőr egészségének támogatása: Mivel az L-lizin részt vesz a kollagén szintézisében, hozzájárul a haj és a bőr egészségéhez is.

Segíthet a szorongás csökkentésében: Az L-lizin csökkentheti a szorongást és a stressz szintjét néhány emberben, mivel gátolja a szerotonin receptorokat, amelyek szerepet játszanak a szorongás kialakulásában.

Muszklis fehérjeszintézis: Az L-lizin elengedhetetlen az egészséges izomfehérje szintéziséhez, és hozzájárul az izmok regenerálódásához és fenntartásához.

Kardiovaszkuláris egészség: Az L-lizin együtt használva egy másik aminosavval, az L-prolinnal és a C-vitaminnal, segíthet megelőzni és kezelni a szív- és érrendszeri betegségeket. Dr. Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas, szerint ezek az összetevők elősegíthetik az érfalak regenerálódását és csökkenthetik az érelmeszesedés kockázatát, bár ez a teória további kutatásokra szorul.

Lelki egészség: Az L-lizin kiegészítés csökkentheti a szorongás tüneteit bizonyos embereknél, különösen azokban az országokban, ahol az étrend alacsony L-lizin tartalmú.

Csont- és fogegészség: Az L-lizin elősegíti a kalcium felszívódását, ami kulcsfontosságú az egészséges csontok és fogak számára. Ezenkívül az osteoporosis megelőzésében is szerepet játszhat, kiegészítve más kulcsfontosságú tápanyagokat, mint a D-vitamin és a kalcium.

Inzulinrezisztencia: Bizonyos állatkísérletekben azt találták, hogy az L-lizin segíthet az inzulinrezisztencia csökkentésében, ami a 2-es típusú cukorbetegség előzetese lehet. Ezen eredmények emberi vizsgálatokban történő megerősítése még várat magára.

A 3 legfőbb ok, amiért érdemes megrendelned ezt a terméket:

1. Védekező Erődítmény a Mindennapokra

Az L-Lizin nem csak egy egyszerű aminosav; ez a kulcs az immunrendszerünk erősítéséhez. Az ajánlott 500 mg-os adaggal ez a termék lehetőséget kínál a szervezet számára, hogy optimalizáltan védekezzen a külső kihívásokkal szemben, és csökkenti a herpeszvírus okozta kellemetlenségek kockázatát.

2. A Természet Ajándéka az Optimális Egészségért

Az esszenciális aminosavak, mint az L-Lizin, létfontosságúak a szervezet számára, de mégsem képesek előállítani őket saját maguk. Ezzel a termékkel biztosítja a szervezete számára azt az esszenciális támogatást, amire szüksége van, egyszerű és hatásos módon.

3. Egyszerűség és Hatékonyság Egységben

Sokszor nincs szükség bonyolult összetevőlistákra vagy összetett étrend-kiegészítő kombinációkra. Ezzel az egyszerű, mégis hatékony L-Lizin kapszulával minden nap a legjobbat adhatja a szervezetének. A könnyen fogyasztható, tiszta formula garantálja, hogy csak azt kapja, amire valóban szüksége van.

Mire nyújt megoldást?

A vSherpa L-Lizin étrend-kiegészítő termék nemcsak a herpesz simplex vírus elleni küzdelemben segít, de a mentális egészség terén is felmerültek ennek az aminosavnak a potenciális előnyei. Szerepe a kardiovaszkuláris egészség javításában is bebizonyosodott és jelentősen hozzájárul az egészséges csontok fenntartásához, ahogy ezeket fentebb már bővebben kifejtettük.

Ezeken kívül az L-lizin szerepet játszik a kollagén képződésében is, ami az emberi test számos szövetének alapvető alkotóeleme. A kollagén hiánya hozzájárulhat a bőr öregedéséhez, a gyengébb csontszerkezethez, valamint az ízületek és inak gyengüléséhez. Ennek eredményeképpen az L-lizin bevitelének növelése segíthet a bőr rugalmasságának és az ízületek egészségének fenntartásában.

Az L-lizin egyik kulcsfontosságú funkciója, hogy segít a kollagén molekulák közötti keresztkötések kialakításában, ami a kollagén rostok stabilitását és szilárdságát erősíti (5).

Az L-lizin számos potenciális előnyt kínál az egészségre, a herpesz kitörések csökkentésétől az egészséges csontokig.

A vSherpa L-Lizin étrend-kiegészítő nem csak egy termék, hanem kulcs az egészség új korszakába, mivel az L-lizin nem csak egy szükséges építőköve az emberi testnek, hanem potenciális megoldás is számos egészségügyi kihívásra.

A termék GMP auditált üzemben, ellenőrzött körülmények között készült. Glutén-, laktóz-, GMO- és titán-dioxid mentes. Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy színezéket. A kapszula anyaga: marhazselatin.

Összecsukható tartalom

Mik a vSherpa L-Lizin étrend-kiegészítő hatóanyagai?

1 kapszulában, ami a napi ajánlott mennyiség

500 mg L-lizin


Mik a termék összetevői?

Összetevők: L-Lizin, kapszula:
zselatin, térfogatnövelő szer: kukoricakeményítő, csomósodásgátló:
magnézium-sztearát

Mennyibe kerül a vSherpa L-Lizin étrend-kiegészítő?

A termék fogyasztói ára: 4.700.- Ft / tasak

A vSherpa L-Lizin étrend-kiegészítő készítmény tasakonként 60 db kapszulát tartalmaz.

Ajánlott adagolás

Ajánlott mennyiség: napi 1 kapszula

OGYÉI notifikációs szám

OGYÉI notifikációs szám: 32850/2023

OGYÉI: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

A terméket száraz, hűvös helyen tárolja, hogy minőségét megőrizze a dobozon jelzett időpontig.

Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Azt étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Gyártás

A vSherpa L-Lizin étrend-kiegészítő magyarországi GMP auditált üzemben készül. GMP: Good Manufacturing Practice, azaz Helyes Gyártási Gyakorlat. Alkalmazása a gyógyszeriparban terjedt el. A termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazható módszerek általános gyűjteménye. Két fő eleme a hatékony gyártási műveletek és a hatékony ellenőrzés. A GMP követelményei a gyártáson kívül a minőségellenőrzésre is vonatkoznak. A gyártási és ellenőrzési adatokat dokumentálni kell és az adatokat meg kell őrizni, így azok visszakereshetőek.

Nézd meg hogyan készülnek a vSherpa termékek!

A fent olvasható leírásban a termékösszetevők azon hatásait emeltük ki, amelyeket relevánsnak véltünk abból a szempontból, amiért az adott összetevő a termékfejlesztés során a termékbe került. Emellett fontos hangsúlyoznunk, hogy a hatóanyagokra vonatkozó állítások szakirodalmi írásokból vett megállapítások, melyek az említett hatóanyagra vonatkoznak és nem a terméknek tulajdonítunk ilyen hatást. A korrekt tájékoztatás jegyében kiemelnénk még, hogy a vSherpa L-Lizin egy étrend-kiegészítő termék - ahogy a megnevezésben is szerepel - és nem gyógyszer. Nem alkalmas betegségek kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.

Források:

  1. Griffith RS, et al. Success of L-lysine therapy in frequently recurrent herpes simplex infection. Dermatologica. 1987.
  2. Smriga M, Ando T, Akutsu M, Furukawa Y, Miwa K, Morinaga Y. "Oral treatment with L-lysine and L-arginine reduces anxiety and basal cortisol levels in healthy humans." Biomedical Research. 2007;28(2):85-90.
  3. McCarty MF, DiNicolantonio JJ. Nutraceuticals have potential for boosting the type 1 interferon response to RNA viruses including influenza and coronavirus. Progress in Cardiovascular Diseases. 2014.
  4. Civitelli R, et al. Dietary L-lysine and calcium metabolism in humans. Nutrition. 1992.
  5. Di Lullo, G. A., Sweeney, S. M., Körkkö, J., Ala-Kokko, L., & San Antonio, J. D. (2002). Mapping the ligand-binding sites and disease-associated mutations on the most abundant protein in the human, type I collagen. Journal of Biological Chemistry, 277(6), 4223-4231.