vSherpa Magnézium-biszglicinát + B6-vitamin + D3-vitamin + K2-vitamin

Ezzel a termékkel napi 200 mg esszenciális magnéziumhoz, a napi ajánlott B6-vitamin és K2-vitamin 100%-ához és 1000 NE D3-vitaminhoz jutsz. De ez nem csak négy egyszerű összetevő. Ebben a különleges kombinációban minden összetevő a legjobb formájában jelenik meg, optimalizálva az egészséged és a vitalitásod.

A magnézium nem csupán az izmok egészségét támogatja, hanem az idegrendszer működéséhez és az energiatermeléshez is hozzájárul. A B6-vitamin kulcsszerepet játszik az idegrendszer és az immunrendszer normál működésében. A D3-vitamin az egészséges csontokért és fogakért felelős, míg a K2-vitamin segít abban, hogy a kalciumot a csontokba vezesse, és ne a lágy szövetekben rakódjon le.

Minden összetevő együttműködik a testbeli harmóniáért és a kiegyensúlyozott egészségért. Ha valóban szeretnél egy komplex támogatást, ami hozzájárul a mindennapos vitalitásodhoz, és ki szeretnél használni minden természet adta előnyt, akkor a vSherpa Magnézium + B6-, D3- és K2-vitamin étrend-kiegészítő a tökéletes választás számodra.

A vSherpa Magnézium-biszglicinát + B6-, D3- és K2-vitamin étrend-kiegészítőt azért alkottuk meg, hogy a mindennapok kihívásaira felkészülten válaszolhass. Ebben az egyedülálló kombinációban a magnézium energiát ad, a B6-vitamin támogatja az idegrendszert, a D3-vitamin erősíti csontjaidat, míg a K2-vitamin gondoskodik arról, hogy a kalcium a megfelelő helyen raktározódjon el. A komplex támogatás érdekében hoztuk létre ezt a terméket, hogy te a legjobb formádban legyél minden nap.

A 100%-ban vegán termék 4 hatóanyagával tehát elsősorban a fáradtság és kifáradás csökkentésében és az izomgörcsök megszüntetésében segít, hozzájárul a normál izomműködéshez, fokozza az izomzat regenerációját, serkenti az immunrendszert, megelőzi a szív- és érrendszeri problémákat, javítja az alvás minőségét, segíti a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokat és fokozza a sportteljesítményt.

Míg sok magnézium készítmény a piacon szervetlen, alig hasznosuló formában tartalmazza ezt a rendkívül fontos ásványi anyagot, addig a vSherpa Magnézium-biszglicinát étrend-kiegészítő termék nemcsak jól szívódik fel, de emellett kellemetlenséget sem okoz az arra érzékenyeknek és ki tudja fejteni pozitív hatásait.

Kiknek ajánljuk a vSherpa Magnézium-biszglicinát étrend-kiegészítő terméket?

Kiknek segít leginkább ez a termék?

Sportolóknak és aktív életmódot folytatóknak: A magnézium hozzájárul az izmok normál működéséhez és az elektrolit-egyensúly fenntartásához, így segít a fizikai aktivitás során fellépő izomgörcsök és fáradtság csökkentésében.

Stresszes életmódot élőknek: A B6-vitamin támogatja az idegrendszert és a pszichológiai funkciókat, így segíthet azoknak, akik magas stresszterhelés alatt állnak, hogy megőrizzék lelki egyensúlyukat.

Csontjai egészségéért tenni akaróknak: A D3- és K2-vitamin együttműködve hozzájárul a csontok egészségéhez. A D3-vitamin elősegíti a kalcium felszívódását, míg a K2-vitamin gondoskodik arról, hogy a kalcium a csontokban raktározódjon, és ne az érfalakban.

Immunrendszerük erősítésére törekvőknek: A D3-vitamin ismert immunerősítő hatással rendelkezik, így kiválóan támogatja azokat, akik immunrendszerük megfelelő működéséért szeretnének tenni.

Szív- és érrendszeri egészségük megőrzésén dolgozóknak: A magnézium hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához, és a K2-vitamin segíthet megelőzni a kalcium lerakódását az érfalakban, ezáltal támogatva a keringési rendszer egészségét.

Idősebb korosztálynak: Az életkorral növekszik a csontok törékenysége és az izomgyengeség kockázata. E termékben lévő vitaminkombináció elősegíti a csontok és izmok egészségének megőrzését.

Vegetáriánusoknak és vegánoknak: Sokszor nehezebben juthatnak hozzá megfelelő mennyiségű D3-vitaminhoz, mivel a legtöbb forrása állati eredetű. E termék biztosítja számukra a nélkülözhetetlen D3-vitamint.

Menopauzát megélő nőknek: A hormonális változásokkal együtt nő a csontritkulás kockázata. A magnézium, D3- és K2-vitamin kombinációja segíthet megőrizni a csontsűrűséget ebben az életszakaszban.

Tartósan számítógép előtt dolgozóknak: Az alacsony testmozgással és a napfény hiányával járó életmódok esetén csökken a D-vitamin termelődése. Ez a termék kiváló kiegészítő lehet a napfény hiányának ellensúlyozására.

Krónikus fáradtságot érzőknek: A magnézium és a B6-vitamin elősegíti az energia-anyagcserét és csökkentheti a fáradtságot, így azok számára is hasznos, akik gyakran érzik magukat kimerültnek.

Terhességet tervező és terhes nőknek: Bár a terhesség előtt és alatt mindenképpen konzultálni kell orvossal a kiegészítők szedése előtt, a magnézium és a B6-vitamin segíthet az izomgörcsök és a reggeli rosszullét csökkentésében.

Magas vérnyomással küzdőknek: A magnézium hozzájárulhat a normál vérnyomás fenntartásához, ezáltal támogatva a keringési rendszer egészségét.

Miben segít ez a termék?

Izomműködés támogatása: A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez, így segíthet az izomgörcsök megelőzésében és az izmok megfelelő működésének fenntartásában.

Energiaanyagcsere elősegítése: Mind a magnézium, mind a B6-vitamin támogatja az energiatermelő metabolikus folyamatokat, csökkentve a fáradtságot és a kifáradást.

Idegi funkciók fenntartása: A magnézium és a B6-vitamin egyaránt hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

Csontok és fogak egészségének támogatása: A D3- és K2-vitamin, valamint a magnézium is elengedhetetlen az egészséges csontstruktúra és a fogak fenntartásához.

Immunrendszer erősítése: A D3-vitamin ismert immunitást támogató hatásairól, és hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Normál vérnyomás fenntartása: A magnézium segíthet a normál vérnyomás fenntartásában, így hozzájárul a kardiovaszkuláris egészség támogatásához.

Véralvadás és kalcium egyensúly: A K2-vitamin fontos szerepet játszik a normál véralvadásban, valamint segít fenntartani a kalcium egyensúlyt a vérben és a csontokban.

Normál pszichológiai funkció: A magnézium és a B6-vitamin hozzájárul a pszichológiai funkció normális állapotának fenntartásához, így segíthet a hangulat és a mentális egyensúly fenntartásában.

Hormonális aktivitás szabályozása: A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás normális szabályozásához, segítve ezzel a hormonok egyensúlyának fenntartását.

Sejtosztódás elősegítése: A D3-vitamin szerepet játszik a normál sejtosztódásban, ami elengedhetetlen a szervezet megújulásához és a sejtek egészségének fenntartásához.

Vérsejtképzés támogatása: A B6-vitamin hozzájárul a normál vörösvértest-képződéshez, ami létfontosságú a megfelelő oxigénszállítás és az általános egészség szempontjából.

Protein és glikogén anyagcsere: A B6-vitamin szerepet játszik a protein és glikogén anyagcserében, ami kulcsfontosságú a fizikai aktivitás és a sportolók számára.

K2-vitamin és az artériák egészsége: A K2-vitamin segíthet megelőzni a kalcium lerakódását az artériákban, ezáltal hozzájárulva az érrendszeri egészség megőrzéséhez.

D3 Hormon: A D3-vitamin, melyet gyakran "napfény-vitaminnak" is neveznek, nemcsak vitamin, hanem hormon is. Ennek köszönhetően számos élettani folyamatban vesz részt a testben.

A magnézium és az elektrolit-egyensúly: A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához, ami elengedhetetlen a megfelelő izomműködéshez és a hidratációhoz.

Szívritmus szabályozása: A magnézium hozzájárulhat a normál szívritmus fenntartásához és csökkentheti bizonyos szívritmuszavarok kockázatát.

A 3 legfőbb ok, amiért érdemes megrendelned ezt a terméket:

1. Optimális összetétel az egészséges csontokért és izmokért

A magnézium-biszglicinát, a D3-vitamin és a K2-vitamin együttes kombinációja biztosítja, hogy a csontok és izmok számára nélkülözhetetlen tápanyagok a lehető legjobb formában álljanak rendelkezésre, hozzájárulva ezzel a csontok erősségéhez és az izmok megfelelő működéséhez.

2. Kiegyensúlyozott idegrendszeri és pszichológiai működés

A magnézium és a B6-vitamin együttműködése révén támogatják az idegrendszert és segítenek csökkenteni a fáradtságot, valamint a kimerültséget. Ezáltal hozzájárulnak az éberséghez, koncentrációhoz és az általános jólléthez.

3. Széleskörű támogatás egy kapszulában

Az vSherpa Magnézium étrend-kiegészítő összetett formulája lehetővé teszi, hogy egyetlen termékkel támogathassuk az immunrendszer, a kardiovaszkuláris rendszer, az izmok, a csontok és az idegrendszer egészségét, így nem kell több különféle kiegészítőt szedni a kívánt előnyök elérése érdekében.

Mire nyújt megoldást?

A magnézium a testünk egyik csendes munkása, ami a háttérben létfontosságú feladatokat lát el. A szervezetben több mint 300 enzimatikus folyamatban vesz részt, az energiatermeléstől kezdve a DNS-szintézisen át az idegrendszer megfelelő működéséig (1). Érdekes módon az idegrendszerünk egészsége szorosan kapcsolódik a magnéziumhoz. Hiány esetén az idegsejtek túlzottan ingerlékenyekké válhatnak, ami fejfájást vagy akár migrént is okozhat (2). De nem minden magnézium egyenlő. A Magnézium-biszglicinát különösen hatékony, mivel ez a forma kiválóan felszívódik, így gyorsabban és hatékonyabban támogatja az idegrendszert. (3).

A B6-vitamin a magnéziumhoz hasonlóan elengedhetetlen az egészségünk szempontjából. Főként az immunrendszer normál működéséhez járul hozzá, tehát kritikus szerepet játszik a betegségekkel szembeni védekezésben (4).

Az egészséges csontok és fogak álmaiban a D3-vitamin is megjelenik. Ő az, aki elősegíti a kalcium felszívódását a bélből, ezzel biztosítva, hogy csontjaink erősek és ellenállók maradjanak (5). De a kalcium irányítása nem csak ennyiben merül ki. A K2-vitamin, különösen a menakinon-7 forma, gondoskodik arról, hogy a kalcium a csontokba kerüljön, és ne rakódjon le az érfalakban, amivel a kardiovaszkuláris egészségünket is óvja (6).

Ami igazán izgalmas ebben a kombinációban, az a szinergia. Az egyes komponensek együttes hatása sokkal nagyobb, mint ha külön-külön vennék fel őket. A D3-vitamin a kalcium felszívódását segíti, míg a K2 annak megfelelő elosztásában játszik szerepet. Mindeközben a magnézium biztosítja a csontok megfelelő mineralizációját (7).

Ez az étrend-kiegészítő tehát nem csak a szükséges tápanyagokat biztosítja, hanem egy olyan komplex támogatást nyújt, amely elősegíti az egész testünk harmonikus működését.

A termék alapját a jól felszívódó, kiválóan hasznosuló magnézium-biszglicinát adja. A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, melynek pótlása szinte mindenki számára fontos, mert a stressz, a sport és bizonyos élelmiszerek fogyasztása fokozhatják a magnézium kiürülését a szervezetből és a nem megfelelő táplálkozással a szükséges magnézium mennyiség be sem jut a szervezetbe. A magnézium szervetlen formái (-oxid, -szulfát, -karbonát, -hidroxid) alig hasznosulnak szervezetünkben és sajnos sok embernek még a magnézium jól felszívódó szerves formái is kellemetlenségeket okoznak (pl. laza széklet). Ezért különösen jó választás a magnézium-biszglicinát, mely a magnézium glicin aminosavval alkotott sója. A magnézium-biszglicinát választásával tehát nemcsak a magnézium előnyös hatásait élvezhetjük, hanem egyben a glicin pozitív hatásait is.

A magnézium és a B6-vitamin köztudottan kiegészítik egymás hatását, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ahhoz, hogy elegendő D-vitamin legyen a szervezetben, elengedhetetlen a magnézium megfelelő mennyiségű pótlása. (Erről részletesebben a "Tudomány a termék mögött" menüpontnál olvashatsz.) A K2-vitamin (MK-7) részt vesz a normál csontozat fenntartásában azáltal, hogy a kálcium beépülését támogatja a csontokba és a fogakba. Emellett a K-vitamonok segítik a D3-vitamin hatását is.

A termék GMP auditált üzemben, ellenőrzött körülmények között készült. Glutén-, laktóz-, GMO- és titán-dioxid mentes. Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, színezéket vagy adalékanyagot. A kapszula anyaga: hipromellóz, mely ellentétben az állati zselatin kapszulával, teljes mértékben növényi eredetű.

Összecsukható tartalom

Mik a vSherpa Magnézium-biszglicinát étrend-kiegészítő hatóanyagai?

2 kapszulában, ami a napi ajánlott mennyiség:

200 mg elemi magnézium (Magnézium-biszglicinátból)

1,4 mg B6-vitamin

25 mcg (1000 NE) D3-vitamin

75 mcg K2-vitamin (100% NRV)

Magnézium: A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez. Továbbá a magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez, az elektrolit-egyensúly, valamint a normál pszichológiai funkció és a normál fogazat fenntartásához, illetve részt vesz a normál csontozat fenntartásában és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Ezen kívül szerepet játszik a sejtosztódásban és a normál fehérjeszintézisben.

A magnézium-biszglicinát a magnézium glicin aminosavval alkotott sója. A glicin egy természetes aminosav, ami a kollagénben nagy mennyiségben megtalálható, ezért a glicin csökkenti a ráncokat, fiatalítja és hidratálja a bőrt, fokozza annak rugalmasságát. Továbbá a glicin fokozza az inzulin hatékonyságát, hozzájárul a pihentető alváshoz és szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében.

B6-vitamin: A B6-vitamin részt vesz a normál cisztein-anyagcserében, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében. Hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez, a normál homocisztein-anyagcseréhez, valamint a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Továbbá hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

D-vitamin: A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és az egészséges izomfunkció, valamint a normál fogazat fenntartásához. Továbbá a D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. Ezen kívül szerepet játszik a sejtosztódásban.

K-vitamin: A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál
csontozat fenntartásában. Emellett a K-vitaminok segítik a D3-vitamin hatását is.

Mik a termék összetevői?

Összetevők: Magnézium-biszglicinát, kapszula: hipromellóz, K2-vitamin (menakinon-7), D3-vitamin (kolekalciferol), B6-vitamin
(piridoxin-hidroklorid)

Mennyibe kerül a vSherpa Magnézium-biszglicinát étrend-kiegészítő?

A termék fogyasztói ára: 7.500.- Ft / tasak

A vSherpa Magnézium-biszglicinát + B6-vitamin + D3-vitamin + K2-vitamin étrend-kiegészítő készítmény tasakonként 90 db vegán kapszulát tartalmaz.

Ajánlott adagolás

Ajánlott mennyiség: napi 2 kapszula

OGYÉI notifikációs szám

OGYÉI notifikációs szám: 32855/2023

OGYÉI: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

A terméket száraz, hűvös helyen tárolja, hogy minőségét megőrizze a dobozon jelzett időpontig.

Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Azt étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Gyártás

A vSherpa Magnézium-biszglicinát étrend-kiegészítő magyarországi GMP auditált üzemben készül. GMP: Good Manufacturing Practice, azaz Helyes Gyártási Gyakorlat. Alkalmazása a gyógyszeriparban terjedt el. A termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazható módszerek általános gyűjteménye. Két fő eleme a hatékony gyártási műveletek és a hatékony ellenőrzés. A GMP követelményei a gyártáson kívül a minőségellenőrzésre is vonatkoznak. A gyártási és ellenőrzési adatokat dokumentálni kell és az adatokat meg kell őrizni, így azok visszakereshetőek.

Nézd meg hogyan készülnek a vSherpa termékek!

A fent olvasható leírásban a termékösszetevők azon hatásait emeltük ki, amelyeket relevánsnak véltünk abból a szempontból, amiért az adott összetevő a termékfejlesztés során a termékbe került. Emellett fontos hangsúlyoznunk, hogy a hatóanyagokra vonatkozó állítások szakirodalmi írásokból vett megállapítások, melyek az említett hatóanyagra vonatkoznak és nem a terméknek tulajdonítunk ilyen hatást. A korrekt tájékoztatás jegyében kiemelnénk még, hogy a vSherpa Magnézium-biszglicinát egy étrend-kiegészítő termék - ahogy a megnevezésben is szerepel - és nem gyógyszer. Nem alkalmas betegségek kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.

Források:

  1. Romani AMP. Regulation of magnesium homeostasis and transport in mammalian cells. Arch Biochem Biophys. 2007;458(1):90-102.
  2. Mauskop A, Varughese J. Why all migraine patients should be treated with magnesium. J Neural Transm (Vienna). 2012;119(5):575-9.
  3. Schuette SA, Lashner BA, Janghorbani M. Bioavailability of magnesium diglycinate vs magnesium oxide in patients with ileal resection. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 1994;18(5):430-5.
  4. Rall LC, Meydani SN. Vitamin B6 and immune competence. Nutr Rev. 1993;51(8):217-25.
  5. Tripkovic L, et al. Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis. Am J Clin Nutr. 2012;95(6):1357-64.
  6. Beulens JW, et al. The role of menaquinones (vitamin K₂) in human health. Br J Nutr. 2013;110(8):1357-68.
  7. F. R. Walker, J. B. Keene, et al. "Magnesium enhances osteoblast proliferation and function in human bone cells in vitro." International Journal of Biochemistry and Cell Biology, 2015, 67, 1–9.